2008

Op 13 december 2008, voor het eerst op een zaterdag, vond ons derde kerstconcert te Zelzate plaats. Waar menig Zelzatenaar reeds van een traditie begint te spreken, kan dit zeker niet gezegd worden van onze programmatie. Na de nachtegaal van Vlaanderen en een klassiek concert met Koen Crucke gingen we nu zowaar voor een popartiest van de zuiverste soort. Paul Michiels bracht een uniek kerstconcert in België en dat net in het jaar van de grote Soulsister-reünie!

Het werd een onvergetelijk artistiek gebeuren. A capella startend, over enkele rustige en sfeervolle songs, om ten slotte uit te monden in de grootste Soulsister-hits. Het bisnummer was een echt kippenvelmoment: Paul omringd door een 70-tal kinderen brachten de gospelsong “Happy Days”.

Voorafgaand aan het concert met Paul Michiels waren de talrijke aanwezigen reeds getuige geweest van een bijzonder sterk voorprogramma, gebracht door de kinder- en jeugdkoren van Belzele, Kluizen en Lovendegem en begeleidt door o.a. pianist Wim Claeys.

Dit concert stond in het teken van “jongeren met autisme”. Over twee auti-projecten werd nadien € 5000 verdeeld.